למה משמשת מעשנת בשר
אם אתם חובבי בשר ואתם מחפשים חווית אחרת של אכילת בשר, אשר שונה מהחוויות שאתם מכירים בטעם הבשר הכרוך בצלייתו בגריל פחמים או גריל גז, הגיע הזמן שתעברו למעשנת בשר. מעשנת בשר מיועדת עבור אנשים אשר אוהבים בשר ואוהבים להשקיע בהכנתו, בכדי לקבל ארומות וטעמים מיוחדים ביותר בו. אולם, גם אם אינכם אנשים אשר מכירים את פעולות צליית הבשר הסטנדרטיות על גריל גז או פחמים באופן מהותי מדי, אך בכל זאת מתעניינים בתחום עישון הבשר, תוכלו לרכוש עבורכם מעשנת בשר וליהנות מבשר מעושן, איכותי וייחודי בטעמו.
מהי מעשנת בשר?
מעשנת בשר הינה מיכל גלילי וארוך, אשר עומד לרוב בצורה אנכית. בחלק התחתון של המעשנת מתרחשת הבעירה אשר מטרתה היא לצלות את הבשר, בעוד שהחלק העליון של המעשנת מכיל מדפים שונים המיועדים להנחת הבשר בשלבים השונים של תהליך העישון. תהליך הבעירה בחלק התחתון שולח לבשר במדפים העליונים אש ועשן, אשר יוצרים לבשר טעם מעושן ואיכותי. במעשנת בשר ניתן ליהנות הן מעישון בקר קר, אשר גובל בתהליך שלוקח זמן מהותי יותר והן מעישון בשר חם בטמפרטורה גבוהה, אשר לרוב מתבצעת בתהליך מהיר יותר. את מעשנת הבשר ניתן למצוא כיום בסוגים שונים וכל אחד יכול לבחור עבור צרכיו ובהתאם לרצונו, את מעשנת הבשר המתאימה לו ביותר.
סוגי מעשנות בשר
כיום ניתן למצוא שני סוגים עיקריים של מעשנות בשר:
- מעשנת פחם – מעשנת פחם היא מעשנת אשר מבססת את פעולת העישון שלה על ידי הצתת פחמים. בתהליך עישון במעשנת פחמים, יש לתת תשומת לב להדלקת הפחמים ולוויסות הטמפרטורה של העישון בתוך המעשנת. בדיוק כשם שגריל פחמים דורש יותר תשומת לב ועשייה, כך גם מעשנת בשר המתבססת על הפחמים זקוקה ליותר תשומת לב ועשייה של האדם המעשן את הבשר, בתהליך העישון.
- מעשנת גז – מעשנת גז היא מעשנת הפועלת באמצעות גז. תהליך עישון על ידי מעשנת גז הוא תהליך נוח וקל יותר, הדורש פחות עיסוק בו של האדם המעשן את הבשר. כמו כן, מעשנת גז קלה ונוחה יותר לניקוי.
יש שיגידו שעל אף שמעשנת גז קלה ונוחה יותר לתפעול ולניקוי, היא מעניקה טעם פחות איכותי לבשר וארומה פחות מוצלחת, מהטעם והארומה אשר מעניקה מעשנת פחם לבשר. לכן, כל אדם צריך לבחור בהתאם לשיקולים שונים הרלוונטיים לו, איזה מעשנת בשר מתאימה לו ולצרכיו ביותר.