איך לבחור מיני בר מים?
כולנו יודעים עד כמה שתיית מים חשובה לגוף האדם. יחד עם זאת ישנם לא מעט בני אדם שלא מקפידים לשתות את כמות המים המומלצת (30 מ"ל לכל ק"ג של משקל הגוף. לאנשים שעובדים בעבודה פיזית או מבצעים פעילות ספורטיבית מומלץ לשתות אף יותר). אחת הדרכים שהתגלו כמובילות לשתייה רבה יותר היא התקנת מיני בר מים, ואם החלטתם גם אתם לרכוש את אחד מהמיני ברים הרבים שיש, כדאי להקדיש תשומת לב לבחירה.
עמידה בתקנים העדכניים
השיקול הראשון הוא עמידה בכל התקנים העדכניים – מיני בר שאין לו תו תקן עלול להיות בעייתי גם מבחינת הבטיחות של הפעלתו (ובהקשר זה כדאי לזכור שבמכשירים אלה ישנם גם מים רותחים) וגם מבחינת האיכות של המים, שכמובן עלולה לגרום לנזק של ממש לבריאות. המלצה נוספת בהקשר זה היא לוודא שישנו ברז ביטחון שמונע מילדים גישה אל המים הרותחים.
אחריות
אמנם מיני ברים של מים אינם מוצר מאוד יקר, אבל אין שום סיבה להתפשר על האחריות שהם מגיעים איתה. מומלץ לקרוא את כל הסעיפים ולוודא כי החברה שמוכרת לכם את המתקן לוקחת עליו אחריות מלאה.
מידות
המגוון הרחב של מתקני המים הקרים והחמים מאפשר לכם בחירה מלאה גם מבחינת הממדים – חשוב כמובן לבחור מיני בר שמתאים במדויק למיקום המיועד לו ורצוי שלא יתפוס מקום רב מדי אלא ישתלב היטב בחלל.
תפוקה מקסימלית של מיני בר
כשמדובר על מיני ברים לעסק חשובה מאוד התפוקה המקסימלית שלהם, שהרי אף בעל עסק לא רוצה שהעובדים שלו יצטרכו להמתין ליד המתקן זמן רב מדי ויתמלאו בינתיים בתסכול. תפוקה של 7-10 כוסות מים רציפות נחשבת טובה, וכך גם תפוקה של כמה עשרות כוסות בשעה.
איטום מלא
אחת התופעות הבעייתיות ביותר בנוגע למתקני המים החמים והקרים היא חדירת חרקים שונים, ובפרט תיקנים, אל המתקן. על-מנת למנוע מפגע שכזה חשוב לוודא שאתם רוכשים מתקן בעל איטום איכותי.
מראה
אנחנו חיים בעידן שבו אסתטיקה היא מרכיב בלתי נפרד מכמעט כל בחירה בחיינו – וגם את המיני בר כדאי לבחור גם על סמך פרמטר חשוב זה.