יחצ מנצח

יחצ

לכולנו, או לפחות לרובנו המכריע, חשוב מאוד איך אנחנו נתפשים ע"י אחרים – וכשמדובר בדמויות ציבוריות לדימוי שלהם בעיני הקהל הרחב ישנה חשיבות גבוהה אף יותר.

גם לחברות וארגונים, באופן טבעי, חשובה מאוד התדמית שיש להם בקרב קהל היעד שלהם וגם במעגלים רחבים יותר, ועל כן אין פלא ששירותיו של משרד יחסי ציבור, שזהו בדיוק תפקידו, ליצור את התדמית הרצויה, הם כה מבוקשים.

מה כולל יחצ?

יחצ (ראשי התיבות כמובן של יחסי ציבור) מורכב מ-2 נדבכים עיקריים: גיבוש אסטרטגיה תקשורתית שתשיג את המטרה (כאמור ליצור תדמית רצויה ומחמיאה לעסק, ארגון או אדם) והוצאתה לפועל של אותה אסטרטגיה תוך שימוש בפלטפורמות המגוונות הקיימות כיום – טלוויזיה, אינטרנט, עיתונות מודפסת וכו'.

איך מגבשים אסטרטגיה תקשורתית מדויקת?

הבסיס לגיבוש אסטרטגיה תקשורתית מדויקת הוא הבנה: קודם כל הבנה של מהם הצרכים האמיתיים של הלקוח, כלומר מהי בעצם מטרתו הסופית של התהליך – איך הלקוח רוצה להיראות בעיני הציבור ומיהם פלחי האוכלוסייה הרלוונטיים ביותר מבחינתו, כלומר אלה שהכי חשוב לו ליצור אצלם את הרושם הנכון.

חשוב לציין כי ישנם מקרים שבהם הלקוח סבור שתדמית מסוימת היא זו שתשרת אותו בצורה הטובה ביותר, אבל על סמך הניסיון המקצועי של משרד יחסי הציבור כדאי לו להדגיש דווקא אלמנטים אחרים וליצור תדמית שונה מזו שהוא שואף אליה – רק קשב אמיתי ללקוח והבנה מעמיקה של מצבו בנקודת הזמן הספציפית מאפשרים ניסוח מדויק לחלוטין של המטרה, ומתוכה גזירה של האסטרטגיה.

עוד כוללת האסטרטגיה התקשורתית של מהלך יחצ בחירה של הפלטפורמות בהן יתבצעו הפעולות השונות לשם יצירת התדמית הנבחרת. השיקולים העיקריים להחלטה מהן הפלטפורמות ומהם הערוצים הספציפיים בתוך כל פלטפורמה (למשל, אם נבחר רדיו אז תחנה אזורית או רשת ב', וכו') הם המקום בו נמצא קהל היעד או לפחות חלקו המכריע והערוץ שיאפשר העברת מסרים אפקטיבית באמת.

איך מוציאים לפועל אסטרטגיה תקשורתית באופן מיטבי?

יחצ הוא כמובן לא רק גיבוש אסטרטגיה אלא גם הוצאתה לפועל, והמפתחות בשלב זה הם אינטראקציות מוצלחות עם אנשי מפתח בפלטפורמות התקשורתיות השונות, יכולת ליצור תכנים איכותיים שייגעו בכמה שיותר אנשים וכלים המאפשרים מעקב אחרי התקדמות התהליך והשבחתו באופן קבוע.

השאר תגובה